DOGAJANJA
 • Vsako leto na začetku kolesarske sezone organiziramo otvoritveni piknik, kjer predstavimo okvirni plan za novo sezono in izdamo poročilo prejšnje sezone.

 • Čez celotno sezono se dobivamo ob dogovorjenih terminih enkrat tedensko in skupaj odkrivamo lepote čudovite pokrajine tako Slovenije, kot tudi Hrvaške, saj smo od državne meje oddaljeni le nekaj kilometrov.

 • Vsako sezono poskrbimo tudi za naše želodčke tako da, člani KS-Orans organiziramo zelo dobro pripravljene kolesarske piknike, ki nas tako še bolj povežejo ob prijetnem druženju.

 • V vsaki sezoni organiziramo tudi nekaj kolesarjenj po daljših trasah, kot so na primer: kolesarjenje po rudniku (Mežica), kolesarjenje po skrivnostih rjavorumenega peska z ogledom repnice (Bizeljsko), organiziramo tudi sedaj že vsakoletni tradicionalni bistriški maraton,...
 • Vsako sezono pa se v mesecu maju s kolesi udeležimo tradicionalnega dogodka ob dnevu maldosti (25. maj) v Kumrovcu (Hrvaška).

 • V kolesarski sezoni 2008 smo začeli s postavitvijo I. bistriške kolesarske poti, po obsoteljskih gričih preko Orlice do obronkov bizeljskih goric in nazaj do Bistrice ob Sotli in jo tudi uspešno zaključili.

 • Kolesarsko sezono 2009 smo začeli s pripravami na otoku Rabu (Hrvaška). Tridnevno kolesarjenje po otoku je bilo za vse prav posebno doživetje. Kljub nekoliko slabšemu vremenu, je tura uspela in tako smo spoznali še lepote obmorskih krajev.

 • V kolesarski sezoni 2010 smo se podali na nepozabno kolesarjenje ob reki Muri "Murradweg". Petdnevno kolesarjenje je bilo res noro doživetje. Prekolesarili smo 380 km in si ogledali številne kulturne in naravne znamenitosti.

 • V letu 2011 smo se odpravili po čudoviti poti zdravja in prijateljstva, tako imenovani poti "Parenzana". Začeli smo v Trstu na železniški postaji, prespali v kampu v Savudriji, zaključili pa v Poreču. Prekolesarili smo 155 km in si ogledali kulturne in naravne znamenitosti, kot so Sečoveljske soline, Buje, Grožnjan in Motovun.

 • Kolesarsko sezono 2012 smo zaključili z dvodnevnim kolesarjenjem po Puli in polotoku Kamenjak. Krožno pot smo začeli v kampu v Premanturi, kjer smo tudi prespali. Ogledali smo si prečudovit amfiteater Arena in Zlata vrata. Nato nas je pot vodila po neokrnjeni naravi polotoka Kamenjak, ki je v mesecu septembru pravi raj za počitek in uživanje na kolesu. Seveda pa morje brez kopanja ni morje, zato smo se po končanem kolesarjenju vsi zadovoljni osvežili še v morju.

 • Kolesarsko sezono 2013 smo kronali v Bosni in Hercegovini in sicer na planini Ozren. Koleasrjenje je bilo odlično, saj planina Ozren ponuja številne "single track" poti. Ljudje so zelo prijazni in presenečeni, saj je kolesarjenje v teh konci še dokaj nerazvito. Trodnevno kolesarjenje je bilo res navdušejoče za vse udeležence, saj smo zraven kolesarjenja doživeli še gurmanske užitke. Tamkajšni vodič Goran in zraven še gospa "Čira-Čara"  sta se potrudila maksimalno in nam ponudila vrhunsko kulinarično ter kolesarsko avanturo. Zato Bosna: "We coming again!"

 • Tudi sezono 2014 smo zaključili s kolesarjenjem po sedaj že "naših" tradicionalnih planinah v Bosni in Hercegovini, po planini Šator. Ta planina nam je pravtako ponujala čudovite razglede, odlične gorske poti ter prijazne in gostoljubne domačine. Med kolesarjenjem smo si ogledali še rojstno hišo Gavrila Principa ter Titovo špiljo v Drvarju. Odločili smo se, da tudi leto 2015 kronamo s kolesarjenjem po čudovitih pokrajnah Bosne in Hercegovine.
KS-Orans        Dogajanja        Aktivnosti        Galerija        Člani        Sponzorji        Kontakti
 
Copyright © 2009 KS-Orans | All Rights Reserved | Designed by GEC
 
AFORIZEM:
Več ko kolesariš, boljšo (točnejšo) imaš vnaprejšnjo predstavo, kateri breg boš premagal s katero prestavo.
Tonči Babič